Toolbar

Bo ved havet

De gamle naustene på Lepsøya

Naustene er en del av kulturlandskapet vårt. Men tidene forandrer seg og det gjør bruken av naustene også. Det er ikke så mange som har bruk for store hus til oppbevaring av fiskeredskaper eller som vil dra båten oppi  ei stø og oppbevare den i naustet. Da er det enklere å ha båtplass i en av småbåthavnene på øya og et naust i tilknytning til den. Dermed er mange naust blitt stående ubrukte og noen står til forfalls. Det er trist. Bo ved havet har derfor startet et naustprosjekt med to målsetninger: Å ta sikre noen av de skattene som finnes i de gamle naustene og å inspirere nausteierne til å ta vare på naustene sine. Det siste betyr at det må gis muligheter til ny bruk.

Dersom du vil ha mer informasjon om naustprosjektet kan du ta kontakt med

Paul Farstad, Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.">Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media