Toolbar
31 aug 2016

Velkommen til Eventyrskogen på Lepsøya

Rett overfor Prestegarden er det skiltet til Eventyrskogen. Hvis du følger stien opp bakkene, treffer du snart på noen helt eventyrlige sopper som du aldri har sett maken til, du går gjennom Ugleseth hvor uglene bor og litt lenger er det noen spennende insekter. På toppen av bakken ligger Eventyrskogen og her kan du ta en rast, nyte utsikten eller besøke Eventyrhuset. 

Nå kan du følge skiltet til Trollstien og om ikke lenge kan du gå opp til Trollhula - hvis du tør?

Her bor en trollfamilie: Trille, Trolle,Trym, Trollmor og Trollfar.  Det sjelden de er ute om dagen. MEN: Hvis du ringer på dørklokka til Trollhula, kan det hende de svarer! Hva de driver med når de er ute, er det ikke godt å si, men øksa til trollene står her og et bur er det også.

At det er mange troll som har gått på Trollstien og at de er her ofte, er det ingen tvil om. Det er spor over alt!  Og hvis du ser godt etter, vil du få øye på noen av trollene oppe i ura og alle småtrollene i Trollmyra. Det blir stadig flere småtroll i myra - og hvis du har med deg et troll, kan du gjerne sette det igjen her :)

Trollstolen er et høydepunkt, så sett deg ned og ta en hvil. Her der det god plass og utsikten er upåklagelig. Kanskje det passer med en selfie eller et familieportrett?

Nå kan du fortsette til Eventyrbiblioteket og lese ei bok. Snart passerer du Trollhaugen og så kan du gå over brua der et troll ligger og lurer på de tre bukkene Bruse.  

I Elvedalen, rett før du kommer ned til vegen, er det en flott rasteplass. Her er det muligheter for å tenne bål og grille - eller leke i elva. Fortsetter du på veien kommer du til Demma hvor det er enda en plass for grilling og en flott lekeplass.

Hvordan kommer du til Eventyrskogen?

Ta vegen rett frem fra fergeleie og ta til høyre når du kommer opp i t-krysset. Fortsett helt til du kommer til Prestegarden. Følg skiltingen til Eventyrskogen og Trollstien og ta vegen tilbake til fergeleie.

Går du hele runden fra fergeleiet og tilbake igjen, tar det 2 timer i "voksent tempo". Men her er det så mye å oppleve, at du bør bruke mye mere tid!

Det er gode parkeringsforhold ved Prestegarden og ved gravstedet. Det er også mulig å parkere ved Demma og gå opp derfra, hvis du vil ha en kortere tur.

Eventyrskogen er laget på dugnad av folk på Lepsøya, så ta godt vare på den! Skogen er også i utvikling, så det kommer stadig nye ting å oppleve. 

Eventryskogen ble åpnet i juni i 2016. Og da kom trollet!

 

Rangere denne artiklen
(1 Vote)
Last modified on søndag, 27 november 2016 22:27

Related items

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010