Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: februar 2013

2013

Have 1 item


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
tysdag, 19 februar 2013 00:00

Nordøyvegen

Med Nordøyvegen blir de 6 øyene Lepsøy, Haramsøy, Skuløy / Flemsøy, Fjørtoft, Harøy og Finnøy landfaste og  øyfolket kan reise med bil mellom øyene.  

Dette sambandet er viktig for utviklingen av Sunnmøre og Ålesunds-regionen, øker velferd og gir nye vekstmuligheter på Nordøyane. Med Nordøyvegen vil folk som bor på øyene ha flere valgmuligheter m.h.t. arbeid og øyene og regionen rundt blir en mer attraktiv bo- og arbeidsmarkedsregion. Samarbeid mellom Haram og Sandøy kommune kan utvikles bedre og befolkningen kan få bedre offentlig tjenestetilbud til en lavere kostnad.

Realiseringen av sambandet gir store miljøgevinster ved at sterkt forurensende ferger og hurtigbåter blir avløst. Det styrker den maritime klynga på Møre og er viktig for landbruket på Sunnmøre.

Nordøyane er interessant for rekreasjon og reiseliv og blir langt mer tilgjengelig når de blir landfaste. Mange snakker om Nordøyvegen som  "Den nye Atlanterhavsveien".

Veiprosjektet finansieres i stor grad av fergeavløsningsmidler, RDA-midler ( kompensasjon for arbeidsgiveravgift) , rentefritt lån, private tilskudd og bompenger. Dette er midler som ikke er tilgjengelig for andre veiprosjekt i Møre og Romsdal. 

Dersom Nordøyvegen ikke realiseres, vil det påløpe kostnader til opprusting av fergeleier, mudring m.v. Fergekapasiteten må økes og det må settes inn ferger som tilfredsstiller dagens krav til kapasitet, miljø og universell utforming.  Det kan også bli spørsmål om økt frekvens på hurtigbåt. Ferge- og hurtigbåtkostnadene vil være ”evigvarende.” Det finnes altså en betydelig motregning som må betales dersom Nordøyvegen ikke realiseres, men hvor fylket og regionen går glipp av utviklingsmulighetene, kostnadsbesparelsene og inntektsmulighetene Nordøyvegen gir. 

 

Published in Nordøyane

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010