Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: november 2014

2014

Have 3 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
laurdag, 22 november 2014 00:00

Julemesse på Seth

Det er stemningsfullt å ta seg en tur til julemessa i Brettanus-stabburet på Seth. Mange flott ting til salgs - så kanskje det blir en julegave herfra i år?

Fuglekasser, luer, engler, kransekaker, peppekaker og dukkeklær er noe av det flinke folk har laget til julemessa.

 

 

Published in Det som skjer
søndag, 02 november 2014 00:00

Mukje vatn

I veka som har gått, kom det mykje vatn. Sist tirsdag regna det ustanseleg heile dagen og mange vart ein smule engsteleg for vatn i kjellaren sin. Diverre kan dettte skje av og til.  Å stoppe vatn som er på veg inn i huset er nesten ei umuleg oppgåve.  Generasjonar tilbake grov dei grøfter og "sette" veiter på kryss og tvers med rå arbeidskraft. Mange av disse veitene har gjennom  åra gått tett og  kan vere ein av grunnane til at det blir mykje overflatevatn. Mangel på dokumentasjon over kor dei gamle veitene ligg og bruk av  tyngre køyretøy i dag, har og sitt å seie.

I dag har vi store maskiner som drenerer og lagar nye veiter. Store demensjonar på slangar og rør blir brukt. Ei god jord krev god drenering. For mykje vatn i jorda gir dårleg bereevne og lavere avling for bonden.

 

Presteelva blir stor under forhold med mykje regn.

Ei opa veite er lagd i rør og det er spanande om den kan "berge" kjellarane og hindre dei bli fylde med vatn.

 

 Sjølv om nye og store veiter er tekne, kan det under mykje nedbør danne seg store dammar som her på Farstad.

Når slusene opnar seg, kjem dei seks søstrene til syne på Rønstad.

 

Published in Det som skjer
søndag, 02 november 2014 00:00

Utan høgdeskrekk

Jarle Kjerstad bur på Lepsøya, er snikkar og hatt sitt eige firma sidan sommaren 1997. Arbeidet hans har vore frå å sette opp nybygg til restaurering av eldre hus. Etterspørselen etter snikkarar er stor, og Jarle har rikeleg med arbeidsoppgåver. Han er positiv til alle opprag han får frå øya. Naturen kjem tett på og den kan ha fire årstider på ein og same arbeidsdag,- ein bonus i hans tilfelle. Høgdeskrekk kan han umuleg ha. På framsidebilete er han nesten ferdig med på å legge nytt tak på Hansgarden.

Trenden for å sette opp einebustadar har gått noko tilbake dei siste åra, men restaurering av eldre bustadar til unge etablerte har hatt ei stor auke. Det er positivt og attraktivt for øysamfunnet når ein ser slike ærverdige hus blir restaurerte slik dei opprinneleg var.

 

Eit godt eksempel på korleis god restaureringarbeid kan utførast. (Nilsgarden)

 

 

Jarle med firmabilen på veg til arbeid.

 

Published in Arbeid

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010