Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: juni 2014

2014

Have 5 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
måndag, 30 juni 2014 00:00

Kul Tur rundt Lepsøya

Søndag den 29. juni arrangerte Bo ved havet Kul Tur rundt øya i lag med Fjelltrimgruppa og Bygdeutvalet. Kristin Sørheim, som er leiar for fylkets kultur og folkehelseutval, kom og opna Kulturstien.

Dagen starta med knallver, strålande sol og blå himmel. Imponerande mange tok turen hit denne dagen. Vi starta i fellesskap i Hellevika, der vi tok oss tid til ei lita omvisning på "Ivergarden", - eit flott tun som er totalrenovert til slik det ein gong var. Eit imponerande arbeid er gjort for å få dette til, og alle bygningane er bygde opp att akkurat slik dei stod.

Fire trekasser er plassert på ulike stadar rundt Kulturstien. Ved å opne døra på disse kassene, strøymer det ut den eine sterke forteljinga etter den andre,- kulturhistorier om forlis, den første busetnaden på øya og Rået. Kjem ein til Øvsteråsa og nærmar seg slutten av Kulturstien, kan ein kvile på benken og lytte til sangen om "Øya vår". Kristin Sørheim avduka alle kassene med lydhøyre tilskodarar.

Før vi kom så langt, stoppa vi opp på Bryggja og var halvvegs i ruta. Her kunne alle få servert nydeleg fiskesuppe. Det gjorde godt med ein kvil her, og når Arvid Steen leita fram saxofonen og trylla fram vakker musikk, kunne vi berre lene oss tilbake. 150 besøkande gjorde ære på suppa, og ikkje ein dråpe vart til overs. Alt gjekk med. Kristin Sørheim takka for invitasjonen og overleverte gåve til arrangøren.

3-4 timar brukte vi på turen,- i ein mektig og variert natur, med mange kulturminne som er vel verdt å få med seg. Framme ved Rønstad stod skyssen klar og frakta folket til Hellevika for å hente bilen eller køyre direkte til Lepsøy småbåthamn, der alle kunne kjøpe seg kaffi og kake. Der var det høve til enda meir kulturelle input. Presentasjon av Naustprosjektet, der vi har fokus på korleis ta vare på  nausta våre, og utstilling av gamle reiskap osv.

Velkomen attende :-)

Du finn fleire bilete frå turen i Slideshow, oppe til høgre på framsida.

 

 

 

 

Published in Det som skjer
måndag, 23 juni 2014 00:00

St. Hansfeiring for store og små

Å feire St. Hans på Lepsøya er en helt spesiell opplevelse. Da møtes store og små på Prestegarden for å spise rømmegrøt og kaker, gå natursti, være med på konkurranser og leker og ha det hyggelig sammen. Kvelden avsluttes med at St. Hans-bålet tennes.

Published in Gode opplevingar
måndag, 16 juni 2014 00:00

Sommarbeite

Kjekt for ungdyra å kome til Rønstad på sommarferie. Rikeleg med mat aller vegar. Blir veret i varmaste laget tek dei turen til Sanden og vaspar i strandkanten. Litt salt snadder er heller ikkje å forakte ser det ut til, då dei ofte blir observert med tarekurv hengande i munnvikane,- sprøtt og gøtt :-)

Published in Det som skjer
laurdag, 14 juni 2014 00:00

All inclusive

Ei lita hytte med "All Inclusive" er komen opp like under toppen av Goaldet. Ein drivandes dugnadsgjeng har stått på i lang tid med å bygge hytta. Ho er snart klar for booking, - berre litt finpussing står att. Hytta kan brukast til oppbevaring av diverse utstyr som trengs under ulike arrangement, men ein kan faktisk overnatte der om ein vil det. Høg standard i eksklusive omgivelsar er vel den rette beskrivelsen her. Kan ikkje klage på utsikta her.

 

Published in Ut på tur
laurdag, 14 juni 2014 00:00

Slottånna

Slåtten er i full gang på Lepsøya og herlege lukter av nyslått gras overalt.  Med eit slikt strålande ver som det har vore dei siste vekene, må det vere kjekt å vere bonde.

Published in Det som skjer

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010