Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: juli 2014

2014

Have 8 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
torsdag, 31 juli 2014 00:00

Søndagskafé

Søndagskaféen ble arrangert for andre året i år, og det var en stor suksess.

7 søndager i sommer kunne  man få kjøpt kaffe, brus og deilige kaker i klubbhuset på Lepsøy småbåthavn, og ikke minst slå av en hyggelig prat. 

Dette er et godt tiltak som vi håper blir gjentatt også neste år!

 

Published in Det som skjer
onsdag, 23 juli 2014 00:00

Radio P1 på besøk

I slutten av juli kom Inger Johanne Røset fra NRK på besøk for å lage sommerreportasje fra Lepsøya. Hun fikk være med Mandor Seth og Anne Breiby på deler av Kulturstien, fikk høre Lepsøysangen på toppen av Øvsteråsa og historien om Columbine i Rået.

Magne Kjerstad viste rundt og fortalte om Prestegarden, og på Kjerstadsanden traff Inger Johanne på mange badende barn sammen med Ingunn Kjerstad. Inger Johanne syntes hun hadde hatt en kjempeflott dag og at det ble flotte radioinnslag fra Lepsøya. 

Hør radiosendingene her:

Om Kulturstien: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-moere-og-romsdal/DKMR02014714/24-07-2014#t=1h23m49s

Om Prestegarden: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fradio.nrk.no%2Fserie%2Fdistriktsprogram-moere-og-romsdal%2FDKMR02014814%2F25-07-2014%23t%3D2h4m37s&h=2AQFlovMI

Om Kjerstadsanden: http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-moere-og-romsdal/DKMR02014614/23-07-2014#t=2h41m23s

 

Published in Det som skjer
måndag, 14 juli 2014 00:00

Solnedgang i Hellevika

Å ta seg ein tur i Hellevika og sjå på solnedgangen, kan gi eit minne for livet. Vakkert syn mot himmel og hav som møtest og ei raudglødande sol som går i havet.

Published in Gode opplevingar
søndag, 13 juli 2014 00:00

Varme dagar på Kjerstadsanden

Ingen klagar på sommaren så langt i år. Dei som har levd ei stund, snakkar om ein liknande sommar i 1945. Sol frå klar himmel kvar dag og gradestokken held seg jamt over 20 talet.  Livet er herleg på Lepsøya akkurat no. Kjerstadsanden blir flittig brukt morgon og kveld, og natta med. Alle kosar seg,- og borna leikar i sanden og er slett ingen pyser når det gjeld å ta seg ein dukkert. Vi kryssar fingrane og håpar fineveret varer.

Published in Gode opplevingar
torsdag, 10 juli 2014 00:00

Ramslauk i Sjøhellaren

Sjøhellaren er den første store grotta ein kjem til om ein går frå Rønstad. Hellaren ligg ved Kulturstien, og ein kjem til denne like før ein kjem til Rået. Også denne grotta har blitt til ved at havet ein gong har krevd sin plass. Sjøhellaren ligg heilt nede ved sjøkanten, og ved stor flo går båra langt inn i hellaren. Natuleg nok finn ein både rakved og andre spanande ting her som storbåra har lagt ifrå seg.

  

Det veks Ramslauk inne i Sjøhellaren. Planten breiar seg som eit grønt og kvitt teppe på botnen, og går ein forbi her i slutten av juni, kan ein kjenne eimen av lauk. Ramslauk blir ofte kalla "Nordens Kvitlauk" på grunn av at han minner om kvitlauk, men er noko mildare og rundare i smaken. Ramslauk har den seinare tid blitt svært populær i mange kjøkken og ettertrakta av gastronomar rundt om i heile Europa. Ramslauken er best like før blomstring, og han blir brukt blant anna oppkutta og strødd i salatar og over steikt kjøtt.

I Sverige er Ramslauk freda. 

Over Sjøhellaren ligg Øvstehellaren,- ei noko mindre kjend grotte som ligg gøymt til. Ved nærmare augesyn, kan ein sjå eit fantastisk fargespel i veggane der og særeigne steinformasjonar som er vel verdt å sjå nærmare på.

 

 

 

Published in Ut på tur
tysdag, 08 juli 2014 00:00

Studer livet i fjøra

Kor mange føter har ein eremittkreps? Kvifor heiter det albogeskjel? Korleis har det seg at vatnet her er varmare enn på Kjerstadsanden? Kvifor går krabbene sidelengs? Slike spørsmål dukkar fort opp når ein studerer livet i Stornestjønna i lag med ungar. Det er spennande med alt som lever og rører seg i sjøen!

Published in Gode opplevingar
måndag, 07 juli 2014 00:00

Sommarkveld

Slik kan ein solnedgang sjå ut frå toppen av Goaldet. Fantastisk! Her ser du også litt av den flotte peileskiva, som fortel deg kva det er du ser.

Published in Ut på tur
fredag, 04 juli 2014 00:00

Idyll i Hellevika

Fine sommardagar er det flott å ha med seg ungar ut i fjøra i Hellevika. I tillegg til å kunne nyte den fantastiske utsikta ut over storhavet, er det kjekt å studere eremittkreps, skjel, reker og småfisk i tjønna.  

 

 Sauane som beitar i Hellevika, har det også fint. Her kan dei søkje ly for vêret, om det trengst.

 

 

 

 

Published in Ut på tur

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010