Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: mars 2015

2015

Have 2 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
måndag, 30 mars 2015 00:00

Velkommen

Vi er i ferd med å få mange flere hyggelige naboer på Lepsøya. Velkommen til dere alle sammen! 

Pia og Ruben med barna Eirik  på 1 år, Leah på 2 år og Frøya på 4 år flytter inn i Fedreheimen i løpet av sommeren. Pia er vokst opp Lepsøya, mens Ruben kommer fra Rovdestranda. De ser frem til å komme nærmere familien og barna har fått plass i den flotte barnehagen fra høsten av.

 

Sunniva og Jørgen har kjøpt Furulia som de er i ferd med å pusse opp. De flytter inn i midten av juli. Sunniva flytter nesten tilbake til hjemgården, mens Jørgen er fra Trollhättan i Sverige og skal nå få prøve seg på øylivet på ordentlig. 

 

Kristian og Janet har bodd her ett år allerede. De har pusset opp og flyttet inn i sokkelleiligheten hos foreldrene til Kristian.

 

Aksel og Kessia med sønnen Bjørn kom flyttende i vinter. Aksel savnet fjæra og krabbefiske og Kessia gleder seg over den flotte naturen på Lepsøya.  De vurderer å kjøpe huset de nå har leid.

 

Wenche med sønnene Tarjei og Iver har kjøpt seg hus for noen uker side. Wenche bodde her for noen år siden og savnet samholdet og miljøet på Lepsøya. Familien synes det er veldig kjekt å være tilbake etter noen år. 

 

 

Tatiana Andrade flytta tilbake til Lepsøya i november 2014, med barna Agnes (8), Tais (6) og Isabella (1). Det er fint å bo nær familie ellers, i et fredelig og trygt miljø. Her er de på fjøretur rett nedenfor huset som de bor i.

 

 

Published in Bo på Lepsøya
tysdag, 03 mars 2015 00:00

Marinemaleren

Harald har tegnet så lenge han kan huske og han er arvelig belastet. Både onkel, far og søskenbarn har vært glade i og flinke til å tegne. Klassekameratene kan fortelle at da Harald gikk i 1. klasse tegnet han Jesus i kristendomstimen, med fly over. For han var så glad i å tegne fly.  

Men noe spesielt talent vil han ikke snakke om. "Det handler mye om trening som med mye annet", sier han. Og de siste årene, etter at Harald sluttet i Farstad Shipping, har han fått mer tid til å dyrke denne hobbyen sin. 

 

Harald maler i akryl fordi det er godt å arbeide med, det er luktfritt og penslene er lette å rengjøre. Han starter med å grunne lerretet med en nøytral farge. Så skisser han opp motivet med blyant eller en tynn pensel. Han har aldri gått på noe malerkurs, men lest litt om malerteknikk, det har han. Ofte tar han utgangspunkt i et fotografi og aller oftest er det motiver fra nærområdet han maler: Landskap med hav, båre, fjære, holmer, skjær og fjell.

Harald maler også spesielle motiv når folk ber han om det: Fra Lepsøya eller fra de andre Nordøyane - slik det er i dag eller slik det var for noen år siden. De som er kjent på Lepsøya, vil sikkert kjenne igjen Gurogarden på maleriet nedenfor og de som er enda bedre kjent, vil kanskje gjette på navnene på båtene som ligger utenfor Gurostøa? 

De siste månedene har Harald også malt fiskere og gamle båter. For å få det så naturtro som mulig, holder det ikke bare å kjenne båttypene og hvordan seilet står i vinden. Han må også undersøke hva slags klær fiskerne hadde på seg, hvordan sydvestene så ut, og hvordan hvordan vottene satt på handa. 

Vi er flere som har sikret oss ett av Haralds maleri og dersom du er interessert kan du ta kontakt med han:

Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

 

 

Published in Bo på Lepsøya

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010