Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: april 2015

2015

Have 2 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
torsdag, 30 april 2015 00:00

Kulturkalender for Lepsøya 2015

Vi som bur her er stolte av øya vår, og vi har mykje å by for dei som vil ta turen hit. Alle er med og bidreg, og mykje skjer. Vi held dugnader, arrangerer festlege arrangement for både store og små. Konsertar, fotball, basarar og messer er populært for fleire enn berre øyfolket. Utflytta Lepsøyingar og andre tilreisande vil gjerne vere med å bidra, men det er ikkje alltid like enkelt å få med seg tidspunktet når det skjer.

I dette høve har Bo ved havet laga ein kulturkalender, der alle kan få informasjon om alt som skjer på øya. No kan du planlegge langt fram i tid og sette av dato og tid. Du er hjarteleg velkommen! 

 

Published in Det som skjer
torsdag, 02 april 2015 00:00

Nygyggere

Om ikke lenge starter Karianne og Ståle rivingen av Stølsløa og klargjøring for sitt nye hjem for seg og barna Lilli Marie på 2,5 år og Marthias Karly på 6 måneder. Der den gamle låven står i dag skal de bygge et nytt hus fra ferdighusfirmaet Fiskehedenvillan.Tomta ligger flott til med utsikt innover Moldefjorden og utover Haramsfjorden. Her er det mye skipstrafikk å følge med på!

Familien  bor nå i Nittedal og ønsker å flytte til Lepsøy. De skal rive en gammel låve og bygge og nytt hus. De håper å flytte i løpet av 2016.  Ståle starter i ny jobb i Ålesund som husselger for ferdighusfirmaet  Fiskehedenvillaen. De åpner kontorer i Ålesund sentrum 2. mai.

 

Ingrid og Henning har kjøpt seg tomt ved Karlgarden på Lausund, der gamlestova lå. Utsikten mot Sunnmørsalpene er spektakulær. Ingrid har vokst opp på Lepsøya og Henning på Grytastranda. De krysser alle fingre for Nordøyvegen, og ønsker å bygge hus her innen få år til seg og lille Håkon Alexander på 8 mnd. Ingrid sier: "Vi stortrives på øya, og gleder seg til å være en del av det gode miljøet her ute. Vi ynskjer å bo nærare familiane våre på Lepsøy og Grytastranda."

 

Eirin og Svenn-Even er for tida bosatt på Valderøya. Eirin har vokst opp på Lepsøya, mens Svenn-Even er fra Fjørtofta. Han har mye slekt på Lepsøya og har vært mye her i oppveksten. Det har vært en lang prosess å få godkjent husbygging på hjemgården til Eirin, Hellevikgarden på Lausund. Nå er planene endelig godkjente og kun formaliteter står igjen. Eirin sier at de begge setter stor pris på det kjekke samholdet på Lepsøya, nærheten til naturen og firhetsfølelsen de får her. Ikke minst er de opptatt av at barnet de venter i slutten av juli skal få en like god og trygg oppvekst som de selv har opplevd. Nordøyvegen er ikke noe ultimatum for dem. De vil bosette seg på vakre Lepsøya, både med og uten fast veiforbindelse.

 For noen år siden kom Arve flyttende tilbake til Lepsøya sammen med Lisbeth og barna. De kjøpte Hansgarden på Seth. Huset er pusset opp, de er i ferd med å bygge ny garasje og det er brukt mange timer på å gjøre i stand den gamle låven. De stortrives og nå er de i gang med å regulere en tomt slik at Lisbeths foreldre også kan komme flyttende.

 

Published in Bo på Lepsøya

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010