Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: august 2015

2015

Have 1 item


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
laurdag, 01 august 2015 00:00

Makrellen er her!

Det finnes vel knapt noen artigere fisk å fange enn makrellen? Nå er det mye av den rundt Lepsøya og den biter villig. Så det er bare å finne frem fiskestanga, pilken eller dorgen. 

Det er mye godt å lage av makrell.

Den er i slekt med tunfisken, så å ha makrell i tunfisksalaten, og dermed lage makrellsalat er absolutt et alternativ. Både sunnere, billigere og mer miljøvennlig - og faktisk også bedre, spørr du oss. Her er en oppskrift på makrellsalat - det vi si at det blir makrellsalat hvis du bytter ut tunfisken med benfri kokt makrell. Ha gjerne i litt salatblader i tillegg til det som står i oppskriften. Skal det gjøres enda enklere enn dette, kan du bruke kjøpemajones i stedet for å lage majonesen selv.

 

Makrellkarbonader er også veldig godt. Det lager du ved å ha makrellfileter og løk i hurtigmikseren og blande inn potetmel, salt, pepper, alehånde, salt og melk i passende menger. Vi pleier å blande:

500 gr makrellfilet

2 ss potetmel

1,5 dl melk

1 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts alehånde

litt løk

og så steke flate karbonader i matfett.

Dette kan serveres i hamburgerbrød med det du vil av tilbehør. Kjempegode og sunne burgere!

Grillet makrell er også kjempegodt. Der finnes mange oppskrifter på Godfisk.no

Varmrøkt makrell er dessuten litt av en delikatesse. Røykeovnen får du kjøpt på Biltema. I tillegg trenger du spon og rødsprit.  

Men den tradisjonelle stekte makrellen eller kokt makrell med lauvbærblad er heller ikke å forakte!

 

Godt fiske og god appetitt !

 

 

 

 

 

 

Published in Bo på Lepsøya

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010