Toolbar
  • Layout
    Linear Layout
    Grid Layout
Items filtered by date: februar 2016

2016

Have 2 items


Deprecated: Non-static method K2ModelItem::getItemExtraFields() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/templates/ja_lens/html/com_k2/generic.php on line 61
søndag, 14 februar 2016 00:00

Status Nordøyvegen

 Status for Nordøyvegen 14. februar 2016

Kvalitetssikringen (KS-2) er nå ferdig fra Det Norske Veritas. Den inneholder ingen betydelige avvik, og følgelig har Stortinget det nødvendige grunnlag for å fatte beslutning om bompengeinnkreving. Det har ligget an til behandling i Stortinget etter det siste og endelige vedtaket i Fylkestinget, men det jobbes nå med å kunne få dette unna før Stortinget tar sommerferie. Man kan i så fall vinne nesten ett ? år i prosessen. Vår mann, stortingsrep. Helge Orten (H) fra Midsund, vil trolig bli saksordfører. Det ventes at vedtaket er en ren formalitet. Bjørn Sandnes (H) følger saken tett. Det ventes at fremskyndet behandling kan avgjøres i Fylkesutvalget den 29/2. Hvis ikke vil stortingsbehandling ikke komme før et stykke ut på høsten. 

Bildet er hentet fra NRK

Endelig fylkestingsvedtak skal fattes etter et pågående konsulentarbeid med kvalitetssikring av finansieringen er ferdig. Dette arbeidet er nå i gang. Oppdragsgiver er «vegeier» M & R Fylke. Planlagt fremdrift er vedtak på juni-tinget, men samferdselsutvalget jobber for å få analysen klar til april-tinget. Nordøyvegen AS har fått forsikring om å få være med i utredningsarbeidet. Bjørn Sandnes (som nå er Fylkestingsrep.) og Oddbjørn Vatne vil følge opp dette sammen med den politiske plannemda for Nordøyvegen. Plannemnda består av Kristin Sørheim (SP), Iver Nordseth (V) og Frank Sve (FrP) – alle svært opptatt av å komme raskest mulig i gang. Når de to nevnte vedtakene er fattet kan Statens Vegvesen lyse ut de store anbudene, og etter anbudsfrist kan det ta ca. 3 mnd før igangsetting.

Statens vegvesen (SV) er nesten ferdig med alt planarbeid og har fått tillatelse å lyse ut anbud om brakkeriggen de skal bygge på Skjelten. De håper bygging av rigg kan starte i oktober. I forrige uke var det møte mellom SV og Fylket om kontraktstrategi. SV ønsker å legge ut et mindre anbud (ca. 70 mill) for å klargjøre tunnel-påslag, samt infrastruktur for transportering av steinmasser. Vi forstår det slik at SV allerede har fått grønt lys for å gjøre dette (event. etter behandling i Fylkesutvalget den 26/2. Arbeidet vil da kunne starte umiddelbart etter Stortingsvedtak. Ellers legges det opp til 2 – 3 store anbud på selve bru- og tunnelarbeidet. Hvis det lykkes å få bompenge-vedtaket gjennom Stortinget i vår, kan det bli byggestart på de store anbudene ved årsskifte 16/17. Kommer vedtaket først ut på høsten vil det ikke være realistisk med byggestart før ved påsketider i 2017. Det har da gått makstiden på 3 år for innkreving av forhåndsbompenger i rute 22, og det vil være svært viktig å ha kommet i gang. Det er for øvrig god interesse fra store entrepenører, og det blir svært spennende å se hvor anbudene ender. Forhåpentligvis blir de så mye lavere enn SV sine beregninger at nye veger over Haramsøy og Longva kan komme inn igjen i prosjektet. Ny vei over Fjørtofta kommer uansett.

Videre politisk arbeid.

Selv om Fylkestinget har vært enstemmig om prioritering og støttet Nordøyvegen så langt er det viktig med politisk arbeid og engasjement helt til siste vedtak er fattet. Det er flere prosjekter som forberedes med krav om finansiell støtte fra Fylket – eksempelvis Ålesundspakken. Vi må altså belage oss på en siste supportertur til Fylkestinget i juni (eller forhåpentligvis i april). Krigen er ikke vunnet før siste slaget er over.

 

Published in Nordøyane
tysdag, 02 februar 2016 00:00

Ledige tomter!

Her er lenkje til ei oppdatert oversikt over ledige tomter på øya:

http://prezi.com/6-_gpsndnyni/?utm_campaign=share&utm_medium=copy&rc=ex0share

Velkommen skal du vere!

 

Published in Bo på Lepsøya

Bo ved havet - Bo på Lepsøya

VI ER EIT TEAM SOM ARBEIDER FOR POSITIV UTVIKLING FOR MENNESKE OG MILJØ PÅ LEPSØYA

Kort om oss

Bo ved havet logo Bo ved havet er et prosjekt igangsatt av Lepsøy bygdeutval. Prosjektet skal planlegge og kartlegge muligheter for samfunnsutvikling på Lepsøya og skal utvikle samarbeid med de andre Nordøyane når det er aktuelt.bu. Les mer...

Kort om Lepsøya

Lepsøya er den sørlegaste av Nordøyane på Sunnmøre. Du kjem hit med hurtigbåt fra Ålesund eller med ferje frå Skjelten. Men om nokre år kan du ta bilen eller sykle over Nordøyvegen.  På Lepsøya er det eit aktivt bygdemiljø, og her er ein god stad å bu.

 

Ikke tilstrekkelig. Ønsker du mer informasjon? Følg oss i andre media


Deprecated: Non-static method K2ModelItemlist::getCategoryTree() should not be called statically in /home/bovedhav/public_html/modules/mod_jak2timeline/helpers/helper.php on line 45
2017
2016
2015
2014
2013
2011
2010